Фото: "Новинарня

Побиття жінки з дитиною на Прикарпатті: жителі Космача подали заяву до поліції через викладене у мережі відео

Жителі села Космач Івано-Франківської області, де 7 лютого побили жінку та дитину, подали заяву до поліції. Місцеві мешканці вважають, що відео, яке постраждала оприлюднила у соцмережах, принижує їхню честь та гідність.

Про це повідомляє hromadske із посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

Так, жителі Космача подали дві заяви в поліцію. Одна з них — від місцевої мешканки. Жінка заявила, що Іванна Ванджурак, яку натовп жителів села Космач зупинив у зв'язку з пошуками людей, пов'язаних із працівниками ТЦК, наїхала їй машиною на ногу.

Другу заяву подали від мешканців громади. Люди скаржилися щодо відео сутичок, яке постраждала жінка оприлюднила у соцмережі. Жителі села Космач стверджують, що "воно принижує їхню честь та гідність".

За даними видання, наразі поліція зареєструвала ці звернення та проводить відповідну перевірку.

Конфлікт у Космачі: що відомо

7 лютого у Космачі на Івано-Франківщині близько сотні людей перекрили дорогу і зупиняли автівки, шукаючи в них людей, пов'язаних з працівниками Територіального центру комплектування і соціальної підтримки (військкоматів). У ході самовільних перевірок машин місцеві побили жінку та дитину. 

Постраждала Іванна Ванджурак розповіла, що натовп, який перекрив дорогу, запідозрив її у співпраці з ТЦК. За словами жінки, люди почали витягувати її у вікно за волосся, тягти за руки та плечі, "пхали якісь залізні палки", бити машину та розгойдувати. В автомобілі разом з Іванною була її шестирічна донька, яку теж вдарили. За словами постраждалої, у натовпі було до 70 людей — жінок, чоловіків різного віку. Згодом увага людей перекинулась на іншу машину й Іванні вдалося поїхати звідти. Жінка викликала "швидку" і правоохоронців. У дитини медики діагностували гематоми та забої, а в самої Іванни — струс головного мозку.

Після інциденту Іванна не стала мовчати і оприлюднила відео з побиттям у соцмережі. Після цього їй та її рідним почали телефонувати з погрозами та вимогами забрати заяву з поліції.

Нагадаємо, 8 лютого начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Андрій Яцків заявив, що в Івано-Франківській області правоохоронці посилять службу у громадах через конфлікт у селі Космач.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.02.2024 18:29