Податкова готує масштабні перевірки бізнесу: хто потрапить до переліку

Державна податкова служба України проведе планові документальні перевірки низки компаній та фізичних осіб-підприємців до кінця поточного року. 

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот". До списків податкової потрапили 1019 установ та 256 ФОП.

Аналітики зазначають, що документальні планові перевірки проведуть у:

  • 896 компаніях, які працюють з підакцизним товаром — алкоголь, тютюн, бензин тощо. До переліку потрапили ОККО, Socar, "Карлсберг Україна", "Укртранснафта" тощо;
  • 94 фінансових установ, серед яких 15 банків: "Укргазбанк", "Перший інвестиційний банк", "Європейський промисловий банк" та інші;
  • 19 страхових компаніях та їх підрозділах. До переліку потрапили компанії "ВУСО" й "ТАС";
  • 60 інших фінансових установ;
  • 256 фізичних осіб.

До того ж податківці перевірять 29 компаній щодо правильності обчислення, повноти й своєчасності сплати податку на доходи ФОП та ЄСВ. У цьому переліку — 17 гральних бізнесів, зокрема "Фавбет".

Нагадаємо, раніше очільник фінансового комітету Ради Данило Гетманцев повідомив, що від 1 жовтня 2023 року для підприємців повертаються штрафи за відсутність касового апарату. 

До того ж від 1 серпня повернулися перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.08.2023 05:42