Фото: соцмережі

Поліція затримала членів банди в Полтавській області, які хотіли вбити депутата (відео)

Поліціянти затримали зловмисників, які готували вбивство правоохоронця та депутата Полтавської обласної ради. Члени озброєної злочинної банди також створювали штучні майнові конфлікти та вимагали кошти з громадян.

Про це повідомляє Національна поліція України.

За даними правоохоронців, протягом 2023 року спільники вбили одну особу та скоїли замах на вбивство іншої. Поліціянт був обраний жертвою через свою професійну діяльність, а депутат — у зв’язку з громадською діяльністю щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

"Встановлено організатора та сімох його спільників, включно з рідним сином. Членами угруповання стали знайомі сина, які мали гарну фізичну підготовку", — йдеться у повідомленні.

Для запобігання вбивств, вранці 14 лютого, правоохоронці затримали членів угруповання та провели 12 обшуків. Наразі відомо про жорстоке вбивство чоловіка у 2023 році, який був у конфлікті з членами угруповання. Вони застрелили чоловіка з мисливської рушниці.  

У поліції повідомили, що другою жертвою міг стати чоловік, який продав їм цю рушницю.

"Зловмисники переслідували жертву, відкрили вогонь по авто, а при спробі втечі чоловіка намагались забити бітами, проте йому вдалось втекти", — повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, правоохоронці у Дніпропетровській області затримали підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя Віталія Журавльова, яке сталося 8 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.02.2024 17:52