Фото: Нацполіція

Вбивство заступника міського голови Нікополя: поліція затримала підозрюваного

Правоохоронці у Дніпропетровській області затримали підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя Віталія Журавльова, яке сталося 8 лютого.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції області.

Правоохоронці встановили, що 33-річний місцевий мешканець протягом чотирьох місяців готувався до вбивства. 

"В той день, озброївшись та встановивши маршрут пересування, він чекав на заступника мера. Коли автомобіль жертви під’їхав ближче, фігурант здійснив понад 20 пострілів з автоматичної зброї та кинув в автомобіль гранату, що призвело до займання автомобіля та загибелі чиновника. Поліцейські встановили, що знаряддя злочину зловмисник закопав в лісопосадці. Зброя вилучена та направлена на експертне дослідження", — йдеться у повідомленні.

Також слідчі кажуть, що "підозрюваний виношував намір вчинення аналогічних злочинів відносно інших посадовців у Нікополі". Зараз цю інформацію перевіряють. 

"11 лютого слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області зловмиснику повідомлено про підозру за п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — наголосили правоохоронці.

Нагадаємо, про вбивство Віталія Журавльова стало відомо 8 лютого. Тоді наші джерела у правоохоронних органах зазначили, що невідомі особи з автоматичної вогнепальної зброї розстріляли позашляховик "Тойота Ленд Крузер", за кермом якого перебував заступник міського голови.

Пізніше у поліції підтвердили відповідну інформацію й показали кадри з місця події.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.02.2024 12:58