Фото: Flickr

Польський генерал закликає виключити Угорщину з НАТО через шантаж Альянсу

У разі продовження шантажу Північноатлантичного альянсу з боку прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, цю країну потрібно виключити з воєнно-політичного блоку. У Будапешта було вдосталь часу, щоб визначитися — вона на боці НАТО чи Російської Федерації.

Таку заяву зробив колишній командувач Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак в інтерв'ю "Укрінформу".

Він наголосив, що Альянс дав достатньо часу Угорщині, щоб вона "отямилася".

"Якщо Угорщина є на боці Путіна, то їй треба показати "жовту картку" і сказати так: якщо ви не зміните позицію, то виходите з НАТО. Не може бути так, що Угорщина тероризує весь Альянс, потрібно перервати угорський шантаж у НАТО. Якщо Орбан хоче шантажувати НАТО, то Угорщину треба виключити з Альянсу", — сказав Скшипчак.

Генерал також додав, що в НАТО не може бути країн, які грають на боці обох сторін. Так, Північноатлантичний альянс є монолітною структурою, відкритою для тих, хто захищає демократію, свободу і мир.

"Треба чітко сказати: позиція Орбана шкодить єдності НАТО. Будапешту треба дати зрозуміти: або він з НАТО, або проти. У другому випадку така Угорщина не потрібна Альянсу, вона є для Організації політичним та економічним тягарем. Для країн, з такою позицією, як в Орбана, не може бути місця в Альянсі", — додав він.

Нагадаємо, посли Європейського союзу не досягли політичної угоди щодо запровадження 11-го пакета санкцій проти Росії. Домовленості блокують Греція та Угорщина. Вони протестують, бо Україна внесла деякі з їхніх компаній до переліку "спонсорів війни", і вимагають, щоб їхні компанії були викреслені з цього списку до того, як вони погодять пакет санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.06.2023 19:32