Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський. Фото: канцелярія міністра

Польща хоче заборонити ще більше українських товарів до ввезення в країну

Польща хоче запровадити заборону на ще низку українських продуктів. Йдеться, зокрема, про цукор, м'ясо птиці, яйця, заморожену малину, яблучний сік, соняшникову та рапсову олію.

Відповідну заяву зробив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський.

"Через надмірне відкриття території Європейського Союзу для припливу товарів з України найбільших втрат зазнали польські фермери. Немає сумнівів, що Україні потрібно допомогти, але відкриття для імпорту сільгосппродукції до ЄС не може бути таким, як зараз, тому що фермери з Польщі та інших країн ЄС не зможуть витримати конкуренції", йдеться у повідомленні.

Секерський наголосив, що польський уряд хоче запровадити суттєві обмеження на надходження чутливих товарів з України, включно з детальним і навіть обмежувальним контролем на кордоні.

Міністр Чеслав Сєкерський нагадав, що аграрні протести вже відбувалися восени 2023 року і були результатом помилок попереднього уряду. Як зазначив міністр, тоді аграрії протестували через надмірний імпорт сільськогосподарської сировини з України, падіння рентабельності виробництва, а також зростання витрат, зокрема зростання цін на енергоносії, добрива та засоби захисту рослин.

"Нині протестуючі фермери мають рацію, висловлюючи свою опозицію щодо ситуації, в якій опинилося сільське господарство Польщі", підкреслив Секерський.

Нагадаємо, станом на ранок 22 лютого польські фермери продовжували блокування кордону з Україною на шести напрямках. Найважча ситуація спостерігалася на пунктах пропуску "Краківець", "Рава-Руська" та "Шегині".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 15:33