Фото: "Еспресо"

Польща пригрозила Білорусі закрити кордон

У випадку провокацій зі сторони Білорусі на кордоні з Польщею, країна закриє всі пункти перетину кордону Білорусі з Європейським Союзом.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, передає Польське радіо.

Він зазначив, що передвиборчий період у Польщі є особливо чутливим та вимагає великої зосередженості з боку польських служб, армії, офіцерів.

"Безумовно, у ворогів нашої країни буде спокуса маніпулювати на цих виборах, це для мене очевидно, викликати якусь хвилю заворушень, хаосу, тому ми розраховуємо на всілякі провокації", — повідомив міністр в ефірі TVP1.

Камінський також звернув увагу на те, що 1 вересня по той бік кордону, в Білорусі, проходять навчання білорусько-російських збройних сил, в тому числі поблизу польського кордону.

"Невипадково вони відбуваються саме у цей день, це якраз і є елементом психологічної війни", — зазначив він.

Також міністр внутрішніх справ додав, що у випадку будь-яких інцидентів чи провокацій на кордоні будуть прийняті відповідні рішення, а саме — закриття кордону.

Додамо, 28 серпня Маріуш Камінський заявив, що Польща та країни Балтії можуть повністю закриють свої кордони з Білоруссю. Влада чотирьох держав очікує можливих інцидентів, в тому числі й збройного характеру, через присутність найманців приватної військової групи "Вагнера" у сусідній країні.

Додамо, раніше стало відомо, що до кінця поточного року Польща побудує на кордоні з Білоруссю нову військову частину. Там планується створити саперний батальйон. Влада країни вважає, що новий батальйон потрібен для зміцнення східної стіни та забезпечення так званого Сувальського перешийка через географічні умови, рельєф місцевості та стратегічне розташування шляхів сполучення. До його складу увійде 15 Гіжицька механізована бригада. Вона ж належить до 16-ї Поморської механізованої дивізії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.09.2023 17:47