Фото: прикордонна служба Польщі

Вояки Лукашенка напали на польських прикордонників

У неділю, 27 серпня, на польсько-білоруському кордоні відбувся інцидент. Військові Білорусі почали кидати каміння у бік польських прикордонників.

Про це повідомляє прикордонна служба Польщі Straż Graniczna.

"Минулої доби на кордоні з Білоруссю сталася небезпечна ситуація. Білоруські військовослужбовці напали на польських прикордонників. Вони кидали у бік поляків каміння", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформації про постраждалих не має.

До того ж шестеро іноземців намагалися нелегально потрапити до Польщі з Білорусі в ніч на неділю. Вони виявилися громадянами Сирії та Ємену.

Відомо, що згідно зі статистикою Прикордонної служби Польщі, від початку року було зафіксовано 20,6 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Нагадаємо, 28 серпня міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський заявив, що Польща та країни Балтії можуть повністю закриють свої кордони з Білоруссю. Влада чотирьох держав очікує можливих інцидентів, в тому числі й збройного характеру, через присутність найманців приватної військової групи "Вагнера" у сусідній країні.

Додамо, раніше стало відомо, що до кінця поточного року Польща побудує на кордоні з Білоруссю нову військову частину. Там планується створити саперний батальйон. Влада країни вважає, що новий батальйон потрібен для зміцнення східної стіни та забезпечення так званого Сувальського перешийка через географічні умови, рельєф місцевості та стратегічне розташування шляхів сполучення. До його складу увійде 15 Гіжицька механізована бригада. Вона ж належить до 16-ї Поморської механізованої дивізії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.08.2023 22:05