Польща створить кібернетичні війська

13 ВЕРЕСНЯ 2019 13:38

Міністерство національної оборони Польщі має намір до 2024 року організувати кібернетичні війська, які будуть відповідати за забезпечення безпеки країни в цифровому просторі. Про це, як повідомляє Defence Talk, заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак. За його словами, нова структурна військова одиниця буде включати в себе близько 2 тисяч осіб.

Сучасна держава в значній частині покладається на цифрові технології, які забезпечують обмін інформацією, функціонування банківської системи, роботу підприємств і багато інших галузей.

Хакерські атаки на такі системи можуть наносити серйозної шкоди тій чи іншій країні. З цієї причини деякі країни в світі приступили до формування кібернетичних військ.

За словами Блащак, польське кібернетичне командування почне функціонувати в 2022 році, після чого почнеться формування особового складу військ.

Частина людей для служби планується найняти за допомогою Хакатона HackYeah. Переможці деяких конкурсів Хакатона отримають від військового відомства грошові призи на загальну суму 6,9 тисячі євро. Найближчий HackYeah відбудеться 14-15 вересня 2019 року.

Інші подробиці про нові військах Блащак не уточнив. Зокрема, не ясно чи стануть кібернетичні війська окремим родом збройних сил Польщі чи будуть сформовані у складі якого-небудь роду.

У травні минулого формування Кібернетичного командування завершило міністерство оборони США. Його основними завданнями є захист військових комп'ютерних мереж і кібер-війна, включаючи спотворення важливих даних, нав'язування ідей і отримання доступу до мереж противника. У процесі формування командування були створені і поставлені на бойове чергування 133 кібернетичні підрозділи.

Світ, 13.09.2019 13:38