Фото: "Українська правда"

Помер екс-нардеп і музикант Ян Табачник

У понеділок, 11 вересня, помер  народний депутат кількох скликань та музикант Ян Табачник. Останні два роки він боровся з раком легенів.

Про це повідомив журналіст Михайло Маслій у Facebook.

За наявною інформацією, помер Табачник у Тель-Авіві, в лікарні. 

"На одного філософа у світі стало менше. Після 20:00 у Тель-Авіві на 79-му році життя спочив у Бозі Ян Табачник…" — йдеться у повідомленні.

Також інформацію про смерть політика та музиканта підтвердив журналіст Дмитро Гордон.

"О 20:10 після тривалої хвороби пішов із життя прекрасний музикант і приголомшлива людина, мій дорогий друг Ян Табачник. Ян Петрович зробив людям багато добра, він був безкорисливий, порядний, чистий, зворушливий і напрочуд сентиментальний, я його дуже любив. Боляче. Світла пам'ять", — написав він у соцмережі. 

Відомо, що останні два роки він пройшов лікування у приватній клініці Ізраїлю в Тель-Авіві, отримав понад 100 сеансів хіміотерапії та опромінення. 

Поховають Яна Табачника у Тель-Авіві.

Що відомо про Яна Табачника

Ян Табачник — український акордеоніст та політик, народний депутат кількох скликань. Народився 31 липня 1945 року у Чернівцях. Музикальну освіту здобув у Мелітополі. Пізніше отримав ще одну — юридичну, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Був народним депутатом V, VI і VII скликань від Партії регіонів, а також дружив з радянськими зірками, які потім підтримували повномасштабну війну. Зокрема — з Йосифом Кобзоном.

Має звання заслуженого артиста УРСР та народного артиста України, а також декілька орденів, золотий хрест "Меценати Батьківщини", нагороди від влади, СБУ, МВС, прикордонників.

Нагадаємо, у ніч на 6 вересня пішов з життя учений, історик та релігієзнавець Ігор Козловський. Із січня 2016 до грудня 2017 року він перебував у полоні бойовиків так званої "ДНР".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.09.2023 21:53