Помер український вчений та релігієзнавець Козловський, який провів два роки у полоні "ДНР"

У ніч на 6 вересня пішов з життя учений, історик та релігієзнавець Ігор Козловський. Із січня 2016 до грудня 2017 року він перебував у полоні бойовиків так званої "ДНР".

Про це повідомила його колега Людмила Пилипович.

"Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський", — написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Що відомо про Ігора Козловського

Він народився 16 лютого 1954 року у місті Макіївка Донецької області. З 1975 по 1980 роки навчався на історичному факультеті Донецького державного університету і отримав диплом з відзнакою за спеціальності "Історик. Викладач історії та суспільствознавства". У 1980—1984 роках навчався в аспірантурі Інституту історії НАН України.

Козловський є автором 50 наукових праць та понад 200 статей. Одним із напрямів його діяльності була релігійна ситуація на окупованих територіях Донбасу.

Ігор Козловський очолював Центр релігієзнавчих досліджень, працював на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету.

Фото: Ігор Козловський. Джерело: glavcom.ua

Зокрема, після окупації Донецька він залишився в місті, аби доглядати паралізованого сина. У січні 2016 року Козловського затримали біля його будинку — окупанти заявили, що він має піти "на бесіду" в так зване "міністерство державної безпеки".

Відомо, що рашисти звинуватили його у зберіганні у себе вдома гранати, і засудили його до позбавлення волі терміном у два роки та вісім місяців. Сам Козловський говорив, що росіянам не подобалися його звʼязки з проукраїнськими студентами.

Варто зазначити, що днями Ігор Козловський мав виступати на Конгресі культури у Львові.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Сумах помер волонтер Микола Іванович Єрис, який рік тому віддав на потреби армії 35 тисяч доларів. Його життя обірвалося у віці 87 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
 

Події, 06.09.2023 14:36