Скріншот з відео

Помер президент африканської країни, який підтримував Путіна у війні проти України

У неділю, 4 лютого, помер президент Намібії Хаге Готфрід Гейнгоб. Політику було 82 роки. Він був відомий критикою політики західних країн в Африці та підтримав дії Володимира Путіна у війні.

Про смерть президента повідомили на його Facebook-сторінці. Лідер Намібії Хаге Готфрід Гейнгоб помер у лікарні в оточенні своєї родини.

"Президент Республіки Намібія помер сьогодні, у неділю, 4 лютого 2024 року, о 00:04 у лікарні Lady Pohamba, де він отримував лікування. Намібійська нація втратила видатного слугу народу, ікону визвольної боротьби, головного архітектора нашої Конституції та стовпа намібійського дому", — йдеться в заяві.

У січні в канцелярії президента повідомили, що у Гейнгоба діагностували рак. Останні тижні він боровся з хворобою.

Гейнгоб став президентом Намібії 2015 року, а 2019 року його переобрали на другий термін. Він був першим прем'єр-міністром країни з 1990 по 2002 рік.

У повідомленні зазначається, що тимчасово виконувати обов'язки президента Намібії віце-президент Нанголо Мбумба.

Хаге Гейнгоб був відомий критикою політики західних країн в Африці та підтримав дії Володимира Путіна у війні.

Намібія є однією з найпопулярніших серед туристів країн Африки завдяки своїм ландшафтам. У країні також видобувають алмази, уран і низку інших корисних копалин.

Нагадаємо, в Центрі національного спротиву повідомляли, що для війни в Україні Російська Федерація вербує найманців в африканських країнах. Таким чином російська армія хоче покрити втрати на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.02.2024 10:36