Фото: Центр національного спротиву

Росіяни шукають в Африці найманців для війни проти України, — Центр нацспротиву

Для війни в Україні Російська Федерація вербує найманців в африканських країнах. У такий спосіб російська армія хоче покрити втрати на полі бою.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними джерела, окупанти готують експедицію в Африку для пошуку найманців для своєї колоніальної загарбницької війни проти України. Також ворог проводить рекрутингову кампанію у Курській області РФ, де очікує набрати від 50 до 100 солдатів і офіцерів для наповнення так званого "Африканського корпусу".

"Останній РФ створює як заміну найманцям ПВК "Вагнер", які діяли в Африці, але були відправлені в зону "сво", — зауважили в Центрі нацспротиву.

Зокрема, розширення вказаного контингенту планується на території Буркіна-Фасо. Основним видом діяльності найманців буде підготовка місцевих та перепідготовка нових хвиль місцевих найманців для відправки на війну проти України.

Росія вербує іноземців: що відомо

Кремль намагається уникнути мобілізації перед президентськими виборами в Росії. Для цього на війну проти України вербують іноземців.

Наприкінці червня у Вірменії та Казахстані з’явилися онлайн-оголошення про службу в російській армії. Іноземцям пропонували 495 тисяч рублів (5 140 доларів) виплат і зарплату від 190 тисяч рублів (1 973 долари).

У Костанайській області на півночі Казахстану проводили вербування етнічних росіян. Також Росія з травня 2023-го вербує мігрантів із країн Центральної Азії, обіцяючи прискорене громадянство та зарплати до 4 160 доларів.

Відомо, що в Росії перебуває щонайменше шість мільйонів мігрантів зі Середньої Азії, яких Кремль вважає потенційними новобранцями.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент Росії Володимир Путін усіма можливими способами намагається уникнути чергової мобілізації. Зокрема, для подальшого повернення на війну в Україні, намагаються завербувати ветеранів приватної військової компанії "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 15:27