Фото : Facebook Максима Гольдарба

Поплічнику Медведчука, який очолював заборонену проросійську партію, повідомили про підозру в колабораціонізмі

Поплічник екс-нардепа Віктора Медведчука Максим Гольдарб, який працював на його телеканалах і очолював заборонену проросійську партію, отримав підозру у підтримці збройної агресії проти України та колабораціонізмі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що на початку повномасштабного вторгнення РФ він втік з Києва і публічно підтримав збройну агресію проти України. Зокрема, фігурант публікував прокремлівські дописи на власних Telegram-каналах із загальною аудиторією понад 140 тисяч користувачів.

"У цих матеріалах Гольдарб поширював фейкову інформацію про діяльність вищого військово-політичного керівництва України та дезінформував щодо внутрішньої обстановки в нашій державі", — йдеться у повідомленні.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Крім того, він розповсюджував вигадані ним "інсайди" про нібито "плани" декількох європейських країн "анексувати" територію на заході України.

Зазначається, що він неодноразово брав участь у "телемостах" з російськими пропагандистами, які готували сюжети для телеканалів тимчасово окупованого Криму і ток-шоу країни-агресора.

"Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти злочинних дій фігуранта. На підставі зібраних доказів Максиму Гольдарбу повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України", — додали у прес-службі.

Оскільки фігурант переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Нагадаємо, на початку жовтня Служба безпеки України зібрала докази державної зради екс-ведучої телеканалів Медведчука Діани Панченко. Їй повідомлено про нову підозру. З жовтня 2022 року по теперішній час вона за вказівкою з Москви сприяє військово-політичному керівництву РФ у підривній діяльності проти України. Зокрема, фігурантка систематично виправдовує збройну агресію РФ, підтримує та пропагує окупацію регіонів нашої держави, а також маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в нашій країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.10.2023 15:59