Колаж TrueUA

Порушення комендантської години на Новий рік: у Нацполіції звернулися до українців

У Національній поліції України закликають українців не порушувати комендантську годину в новорічні свята. Проте правоохоронні органи з розумінням поставляться до перебування громадян на вулиці за нагальної потреби.

Про це заявив начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Максим Ахрамєєв на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки мені відомо, Київська та обласна військові адміністрації не мають наміру змінювати графік комендантської години. У нас достатньо впродовж останніх двох років "пригод", тому звертаюсь до громадян, щоб провели свята в колі сім'ї, близьких, друзів. Не треба виходити та порушувати комендантську годину", — зазначив він.

Ахрамєєв попередив, що поліція реагуватиме на порушників комендантської години.

"Проте ми з розумінням ставимося до тих, хто порушує комендантську годину в разі крайньої потреби", — пояснив він.

Посадовець також наголосив, що буде жорстка реакція на роботу розважальних закладів у комендантську годину.

"Не той, напевно, нині час, щоб так святкувати. Якщо на "102" надходитимуть заяви та повідомлення щодо гучних святкувань у закладах, будемо жорстко реагувати", — підкреслив він.

До того ж начальник департаменту нагадав громадянина України про адміністративну та кримінальну відповідальність за продаж і використання піротехнічних засобів і закликав не сідати за кермо в нетверезому стані.

"Будуть посилені наряди на автошляхах", — наголосив він.

Варто додати, що за даними Національної поліції, протягом 2023 року у Києві працівники поліції виявили 41 394 людей, які порушили встановлені заходи комендантської години.

Нагадаємо, на період зимових свят комендантська година діятиме у звичному режимі — з 00:00 до 05:00. Зокрема, у столиці не заплановано жодних масових заходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.12.2023 15:58