Колаж TrueUA

Якою буде комендантська година у Києві на Новий рік: заява адміністрації

На період зимових свят комендантська година діятиме у звичному режимі — з 00:00 до 05:00. У столиці не заплановано жодних масових заходів.

Таку заяву зробив начальник Київської міської військової адміністрації, генерал-полковник Сергій Попко, пише прес-служба КМВА. Він також повідомив, що 3 грудня на Софіївський площі заплановано початок монтажних робіт із встановлення новорічної ялинки.

"Відкриття буде на 6 грудня — День святого Миколая. Ялинка буде встановлена виключно за кошти меценатів — без витрат бюджетних коштів на облаштування новорічної красуні та на електроенергію", — написав він.

За словами Сергія Попка, на Різдво та Новий рік у Києві не буде жодних масових заходів — ані ярмарок, ані святкувань. Таке рішення ухвалила Рада оборони Києва.

За даними Національної поліції, протягом 2023 року у Києві працівники поліції виявили 41 394 людей, які порушили встановлені заходи комендантської години.

Нагадаємо, народні депутати хочуть встановити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години, яка діє у країні у зв'язку із воєнним станом. Парламентарі вже внесли до Верховної Ради відповідний законопроект.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 17:05