Фото: TrueUA

Посадовці Держпродспоживслужби Львівщини погоріли на пропонуванні хабаря поліції

Начальнику головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) у Львівській області, а також начальнику відділу цього ж відомства повідомили про підозру у пропонуванні хабаря правоохоронним органам.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, чиновники Держпродспоживслужби запропонували співробітнику правоохоронного органу щомісяця отримувати хабарі у розмірі дві тисячі доларів щомісячно. Поліція у відповідь мала не реагувати на адміністративні та кримінальні правопорушення посадовців Служби.

Однак вже після першої пропозиції хабаря співробітник правоохоронних органів повідомив керівництво та діяв надалі під його контролем. Загалом правоохоронці зафіксували факт передачі хабаря на загальну суму чотири тисячі доларів.

Фігурантам інкримінують пропозицію та надання хабаря службовій особі, яка займає відповідальне становище. Відповідальність передбачена ч. 3 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру начальнику виправної колонії з Дніпропетровської області. Він за хабар намагався посприяти одному з ув’язнених достроково вийти на свободу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.08.2023 02:24