Фото: СБУ

Пошкоджено п’ять корпусів, триває евакуація пацієнтів: Ляшко розповів про наслідки ракетного удару по "Охматдиту"

Російські терористи під час масованого обстрілу столиці 8 липня цинічно влучили по дитячій лікарні "Охматдит". Наразі триває евакуація працівників та дітей з пошкоджених корпусів. В медичному закладі немає світла, водопостачання та кисню.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми поетапно вивозимо дітей до інших лікарень, оскільки в "Охматдиті" немає ні світла, ні кисню, ні водопостачання. Наше завдання — мінімізувати потенційні негативні наслідки тих, хто перебував на лікуванні", — зазначив він.

Ляшко поінформував, що станом на це час відомо про 20 постраждалих з різним ступенем пошкоджень. Також, за його словами, одна людина загинула. Але негативних наслідків удару може бути значно більше, адже під час атаки медики проводили кілька операцій у приміщеннях "Охмадиту", в яких від удару вилетіли вікна. Уламки полетіли в дітей, які перебували на операційних столах. 

"На жаль, під час удару були операції — і там залетіли уламки скла, пил — при тому, що у дітей були відкриті грудна і черевна порожнини. Тому негативних наслідків цього акту може бути більше. Наші медики роблять все, щоб врятувати життя тих, хто постраждав", — зазначив міністр.

Також посадовець подякував усім, хто долучився до рятувальної операції та розбору завалів. Наразі заклад готують до консервування корпусів.

"Дякуємо всім, хто долучився до розбору завалів, тому що наша мета — підготуватися до консервування корпусів, щоб негативні погодні наслідки не призвели до руйнування будівлі", — відзначив Ляшко.

Варто зазначити, що мер міста Києва Віталій Кличко раніше повідомляв, що внаслідок обстрілу загинули двоє людей.

"Підтверджена загибель двох дорослих в лікарні "Охматдит", — написав він у Telegram.

Нагадаємо, 8 липня внаслідок терористичної атаки на медичний заклад "Охмадит" у Києві, загинула 30-річна лікарка зі Львова Світлана Лук'янчук. Вона працювала нефрологом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

 
 
00:0На
 
00:00 / 01Вимкнути звуНалаштуванПовноекранний режим
Копіювати відео посилання
Відтворити / Зупинити
Вимкнути / Увімкнути звук
Повідомити про помилку
Мова
Поділитися
Vidverto Player
Війна, 08.07.2024 18:55