Фото: росЗМІ

Посла Росії викликали "на килим" у Польщі через скандальні заяви Путіна

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла Росії Сергія Андрєєва. Це сталося після погроз на адресу Польщі від президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Про це повідомляє польське прес-агентство.

Там зазначають, що посла Росії терміново викликали до МЗС. Зустріч тривала дуже короткий час. У МЗС Польщі заявили, що "псевдоісторичні аргументи, спроби відбілити воєнного злочинця, такого, як Сталін, іншим злочинцем, таким, як Путін, є дією, яку Польща розцінює як спробу спровокувати ескалацію".

"Ми повністю засуджуємо такого роду спроби ревізії історії, ми засуджуємо спроби використовувати цю ревізію історії також для пропагандистської діяльності, для гібридної війни", — сказав заступник міністра закордонних справ Павло Яблонський.

Зазначимо, що російський диктатор Володимир Путін вдень 21 липня відзначився черговими скандальними заявами. Так, він видав, що Польща "має подякувати СРСР за відновлення незалежності", оскільки диктатор Йосип Сталін "віддав їй у подарунок" західні землі. Також він натякнув, що Польща нібито хоче напасти на Білорусь та накопичує сили на кордоні.

Нагадаємо, Путін заявив, що до Радянського Союзу України не існувало. До цього "висновку" він дійшов, аналізуючи псевдоісторичну карту разом з головою конституційного суду РФ Валерієм Зорькіним. Намагаючись догодити диктатору, голова конституційного суду приніс диктатору карту невідомого походження. На ній нібито замість України є "край Речі Посполитої" і "край Козакії". У Путіна така карта не викликала сумнівів щодо достовірності. Він заявив, що "радянська влада створила Україну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2023 20:23