Фото: росЗМІ

Путін відзначився черговими скандальними випадами у бік Польщі: країна різко відреагувала

Російський диктатор Володимир Путін вдень 21 липня відзначився черговими скандальними заявами. Так, він видав, що Польща "має подякувати СРСР за відновлення незалежності", оскільки диктатор Йосип Сталін "віддав їй у подарунок" західні землі. Також він натякнув, що Польща нібито хоче напасти на Білорусь та накопичує сили на кордоні.

На такі провокаційні повідомлення відреагували у Польщі. Уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарін заявив, що "жалюгідний зануда з Кремля вкотре повторив брехню про Польщу". За його словами, Путін "знову використовує історичний ревізіонізм для поширення хибних звинувачень проти Польщі". Водночас у Міністерстві закордонних справ Польщі вирішили діяти більш радикально: там заявили, що викличуть посла Росії Сергія Андрєєва.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у Twitter зазначив, що Сталін, якого згадав Путін, був військовим злочинцем, винним у загибелі сотень тисяч поляків.

"Історична правда не підлягає сумніву. Посла Російської Федерації буде викликано в МЗС", — написав він у соцмережі.

Раніше Путін заявив, що до Радянського Союзу України не існувало. До цього "висновку" він дійшов, аналізуючи псевдоісторичну карту разом з головою конституційного суду РФ Валерієм Зорькіним. Намагаючись догодити диктатору, голова конституційного суду приніс диктатору карту невідомого походження. На ній нібито замість України є "край Речі Посполитої" і "край Козакії". У Путіна така карта не викликала сумнівів щодо достовірності. Він заявив, що "радянська влада створила Україну".

Нагадаємо, також Путін заявляв, що його країна нині проживає нелегкі часи. А за допомогою "спеціальної воєнної операції" РФ намагається припинити війну, яку "дев'ять років веде Україна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 22.07.2023 00:19