Фото: armyinform.com.ua

Посла України в Угорщині призначать вже незабаром, — Кулеба

Україна незабаром призначить нового посла в Угорщині. Ним стане "професор з окопу" Федор Шандор.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає "Радіо свобода".

Очільник МЗС України пояснив, що призначення Шандора на посаду затрималося через декілька факторів. Проте "ось-ось" він вже займе своє крісло.

"Затримка цього питання виникла з двох причин. Перша причина — йому треба було звільнитись зі Збройних Сил України. Це велика проблема, але начебто якась юридична модель була знайдена", — зауважив  посадовець.

Друга причина, за словами Кулеби, це відновлена процедура спеціальних перевірок для кандидатів на послів та для вже призначених послів.

"Він пройшов, наскільки мені відомо, цю перевірку, чи вже на фінальній стадії проходження", — наголосив міністр.

Що відомо про Федора Шандора

Новий посол є туризмознавцем та завідувачем кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ. У перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну Шандор вступив у лави ЗСУ. Та навіть під час перебування у зоні бойових дій, продовжував вести онлайн-лекції для своїх студентів. Тому його назвали "Професор з окопу".

У Закарпатській облраді зазначають, що під час війни Шандор налагодив взаємодію з угорськими волонтерами, які передають допомогу для ЗСУ, а також активно розповідає про службу угорців Закарпаття в різних підрозділах Збройних сил.

Нагадаємо, Федора Шандора призначили послом України в Будапешті ще 22 серпня 2023 року. Проте рішення набуде чинності, коли посол Шандор прибуде до Будапешта та вручить вірчі грамоти президентці Угорщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.01.2024 07:55