фото: www.dsnews.ua

Посол Грузії виїхав з України

У четвер, 6 липня, посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі залишив Київ на вимогу керівництва країни. Посла закликали відправитись у Тбілісі для проведення консультації з урядом на тлі напруженості між країнами через ситуацію з Міхеілом Саакашвілі.

Про це заявило Міністерство закордонних справ Грузії. Відповідно, Георгій Закарашвілі був змушений покинути Київ за рішенням президента України Володимира Зеленського.

Як повідомлялося, послу запропонували повернутись до себе на Батьківщину з метою пошуку шляхів вирішення ситуації з ув'язненим у Грузії Міхеілом Саакашвілі. Він повинен був покинути територію України протягом 48 годин, починаючи з вівторка, 4 липня.

Сам Георгій Закашвіллі напередодні заявив, що його відʼїзд з України "заважає розвитку двосторонніх відносин і, відповідно, створює певні проблеми, зокрема для комунікації".

Нагадаємо, що 3 липня третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі нажахав станом свого тіла під час засідання Тбіліського міського суду у справі про розгін мітингу у 2007 році. Україна неодноразово закликала офіційний Тбілісі зупинити знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до нашої держави. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку.

Після цього президент Володимир Зеленський вкотре закликав грузинську владу передати Україні Саакашвілі для необхідного лікування і догляду.

Відомо, що ще на початку квітня поточного року Міхеіл Саакашвілі повідомив про різке погіршення стану свого здоров’я. Він зазначив, що помирає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.07.2023 21:55