Фото: ілюстративне Джерело: chas.news

Постачання Україні сучасних безпілотників: ще одна країна приєдналася до коаліції

Нідерланди приєдналися до нещодавно створеної коаліції дронів для України. Таким чином вона вже налічує п'ятеро учасників.

Про це оголосила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, пише Reuters.

"Ми, звичайно, знаємо, що безпілотники дуже важливі в цій війні. Саме тому ми приєднуємося до коаліції з розробки безпілотників, яку Україна створила разом з Латвією та іншими країнами, щоб переконатися, що ми робимо саме це — збільшуємо виробництво, використовуємо новітні технології та надаємо саме те, що потрібно Україні", — заявила вона.

За її словами, для Нідерландів це можуть бути додаткові витрати на додаток до обіцяних двох мільярдів євро для України.

"Обіцянка Нідерландів надходить на додаток до винищувачів F-16, артилерії, боєприпасів і систем протиповітряної оборони, які голландці надали Києву", — підкреслила міністерка.

Кайса Оллонгрен наголосила, що ця коаліція "зможе реагувати на нові запити України, оскільки вона бачить, як розвивається ситуація на фронті.

"І я думаю, що в цьому і буде сила цієї коаліції, в тому, що вона зможе забезпечити в дуже короткі терміни те, що їм потрібно", — додала вона.

Нагадаємо, до коаліції дронів приєдналися Швеція та Велика Британія. Країни оголосили про рішення приєднатися до програми на засіданні Контактної групи з оборони України, яке відбулося 23 січня. Крім того, британська сторона оголосила, що стане співлідером коаліції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 14:25