Фото: ілюстративне. Джерело: Міноборони США

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою, — Bloomberg

Постачання зброї Україні наступного року опинилися під загрозою, адже у партнерів виникли певні фінансові труднощі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Як наголосили у виданні, левова частка військової підтримки України на наступний рік пов'язана з угодою G7 щодо надання кредитів на суму 50 мільярдів доларів коштом прибутку, отриманого від заморожених активів російського Центрального банку. Проте союзники все ще обговорюють деталі угоди. 

До того ж, як зазначили джерела Bloomberg, остаточна сума може виявитися нижчою, якщо сторони не дійдуть згоди. 

"Але навіть якщо угоду буде досягнуто, 50 мільярдів доларів все ж буде недостатньо, щоб підтримати потреби України протягом ще одного року війни й, на думку людей, союзники повинні будуть вийти за рамки цього фінансування", — зазначають журналісти.

Крім того, журналісти додали, що Москва випереджає Київ у можливості купувати боєприпаси, ракети та інше обладнання для відбиття атак. За словами одного з джерел, динаміка показує, що економіка Росії перебуває у стані війни, тоді як союзники України — ні.

Нагадаємо, 26 вересня, Сполучені Штати Америки анонсували пакет військової допомоги для України на 7,9 мільярда доларів. Зокрема, цей пакет містить крилаті авіаційні бомби Joint Stand-off Weapon.

Також  24 вересня Нідерланди оголосили про новий пакет фінансової допомоги у розмірі 209,5 мільйона євро, кошти з якого спрямують на відновлення критично важливої інфраструктури в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2024 14:57