Фото: Twitter Вікторії Спартц

Конгресвумен Спартц обвинувачують у незаконному перевезенні зброї: в її багажі виявили пістолет

Законодавицю Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Вікторію Спартц звинувачують у порушенні правил носіння зброї. Співробітники Вашингтонського міжнародного аеропорту імені Даллеса виявили у багажі посадовиці пістолет.

Як повідомляє The Hill, інцидент стався у п'ятницю, 28 червня. У Спартц в ході перевірки співробітники аеропорту виявили вогнепальну зброю 38 калібру.

Пістолет, який знайшли у її багажі, був незарядженим. Водночас в офісі конгресвумен наголосили, що вона випадково принесла пістолет без набоїв у своїй валізі. Вона отримала виклик до суду та продовжила свою поїздку до Європи на засідання Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Варто додати, що Спартц є першою представницею Конгресу США, яка народилася в Україні. При цьому під час голосування щодо виділення Україні додаткового пакета допомоги вона голосувала проти надання Україні фінансової допомоги в повному обсязі. Торік у лютому вона оголосила, що піде на пенсію в кінці свого поточного терміну. Спартц балотувалась на відкрите місце в Сенаті штату Індіана.

"Мені потрібно проводити більше часу зі своїми двома доньками вдома", — наголосила вона.

Проте у лютому цього року вона змінила своє рішення, оголосивши, що балотуватиметься на другий термін в Конгресі.

Нагадаємо, 1 липня Київ відвідала двопартійна делегація Конгресу Сполучених Штатів АмерикиПрезидент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Telegram заявляв, що обговорив з делегацією головні напрями подальшої американської допомоги, зокрема додаткові системи ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.07.2024 09:39