Фото: Офіс президента

"Потрібно більше зусиль": Зеленський розповів, якої зброї не вистачає Україні для захисту від ударів РФ

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні наша держава має обмеження в захисті. Відтак, Україна не може зі стовідсотковою ефективністю відбивати російські атаки.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант розповів, що наразі Україна потребує в першу чергу систем протиповітряної оборони та далекобійної зброї.

"Україна досі має обмеження в захисті. Це дефіцит систем ППО, які насправді є у світу. Це дефіцит далекобійності для наших воїнів і абсолютна відсутність можливості знищувати саме джерело російського терору поблизу наших кордонів, зокрема ракетні установки, які, власне, б’ють по Україні — по життю наших людей", — зазначив президент.

За словами очільника держави, наразі необхідно більше зусиль та більше рішучості від партнерів, щоб захистити українців від постійних російських обстрілів.

"Захист життя повинен мати всі необхідні інструменти, щоб дійсно перемагати терористів. І кожен лідер, який так само, як і українці, сприймає це, кожна держава, яка справді повністю підтримує нашу протидію терору, — я дякую вам. Але потрібно більше зусиль, більше рішучості — рішучості лідерів світу, — щоб російський терор нарешті програв", — наголосив гарант.

Нагадаємо, 23 травня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання відбулася очна доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського, який усі ці дні перебував на Харківщині і керував обороною регіону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 22:35