Фото: ілюстративне. Джерело: ОК "Північ"

Повітряні сили — про нічний обстріл окупантів: Атаки РФ відбивали у 14 областях

У ніч на 6 жовтня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками та ракетами різних типів. Сили оборони збили 87 ворожих дронів та чотири ракети, але станом на ранок бойова робота підрозділів триває.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Військові зазначили, що усього радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід понад 90 засобів повітряного нападу противника: 

  • дві балістичні ракети Іскандер-М;
  • одну крилату ракету Іскандер-К;
  • одну керовану авіаційну ракету Х-59/69;
  • 87 БпЛА  типу "Шахед" (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ — РФ).

У ніч на 6 жовтня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками та ракетами різних типів

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Як зазначає прес-служба Повітряних сил, відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

"У результаті протиповітряного бою збито дві ракети та 56 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій,  Житомирській та Харківській областях", — йдеться у зведенні військових.

Як повідомляють Повітряні сили, станом на 09:00 25 безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється. Водночас чотири БпЛА — перебуває в повітряному просторі України. Бойова робота триває.

Як зазначили у Київській міській військовій адміністрації, у ніч на 6 жовтня російські загарбники вкотре застосували проти Києва свої ударні безпілотники. Усі ворожі "шахеди" були знищені Силами оборони.

Раніше повідомлялось, що 5 жовтня на Херсонщині війська країни-агресорки атакували бригаду "швидкої" допомоги. Поранення отримали троє людей.

Нагадаємо, 5 жовтня у Херсоні російські загарбники завдали удару з дрона по маршрутці, яка була заповнена пасажирами. Ніхто з громадян не постраждав. Натомість в автобусі повилітали вікна.

Станом на ранок 6 жовтня російська армія вивела в акваторію Чорного моря військові кораблі. Ворожі судна є носіями крилатих ракет типу "Калібр".

Своєю чергою керівник Центру протидій дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко заявив, що країна-агресорка Росія навмисно запускає ударні дрони-камікадзе "Шахед" по Білорусі, щоб здійснити провокацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2024 10:07