Бомбардувальник Ту-95. Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Повітряні сили попередили про зліт дев'яти бортів Ту-95 з аеродрому "Оленья"

У ніч четвер, 21 березня, у Росії з аеродрому "Оленья", що у Мурманській області, зафіксовано близько дев'яти бортів бомбардувальників Ту-95.

Про це інформують Повітряні сили Збройних сил України у Telegram.

Військові попередили, що орієнтовний час виходу на пускові рубежі — 03:00.

"Про зміну обстановки повідомимо додатково! Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги", — зазначили Повітряні сили.


Літаки проекту Ту-95 — це радянські та російські стратегічні бомбардувальники, які вважаються найшвидшими літаками з турбогвинтовими двигунами. Ту-95 та його модифікації є єдиними у світі серійними ракетоносіями-бомбардувальниками з такими двигунами. Літак призначений для ударів по стратегічних об'єктах у тилу в будь-яких погодних умовах та будь-який час доби.

Літаки обслуговує екіпаж із семи осіб. Маса спорядженого борту становить 190 тонн, максимальна швидкість — 830 км/год, бойовий радіус дії — 6500 кілометрів, дальність польоту — 13 000 кілометрів.

Стратегічний бомбардувальник Ту-95МС здатний нести до шести крилатих ракет повітряного базування Х-555 або до восьми типу Х-101.


Раніше керівниця об'єднаного прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк пояснювала, що пауза в масованих ракетних ударах по Україні з боку окупантів, ймовірно, пов'язана з так званими "виборами" в Росії та відсутністю літака типу А-50, який є навідником для ракетних ударів ворога. Попередня масована атака рашистів відбулася 15 лютого.

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомляв, що від початку березня окупанти для атак по Україні застосували 130 ракет різних типів та понад 320 безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо, 20 березня рашисти вгатили по Харкову. Станом на вечір середи повідомлялося про п'ятьох загиблих та стільки ж тих, хто зник безвісти. Їхні особи встановлені, але самі вони не перебувають ані серед поранених, ані серед загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 01:00