Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Повітряні сили відзвітували про нічну роботу: скільки вдалося збити "шахедів" і ракет

У ніч на 8 квітня російські терористи атакували територію України "шахедами" та ракетою. У підсумку Повітряні сили ліквідували 17 ударних безпілотників і ракету Х-59.

Про це повідомляють у Telegram Повітряні сили Збройних сил України.

За інформацією військових, у ніч на 8 квітня 2024 року ворог завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Запорізької області та 24 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда — Крим, районів Курськ, Єйськ — Росія.

"До відбиття повітряного нападу було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби", — йдеться у повідомленні військових.

Там також наголосили, що в результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області та 17 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях.

Робота Повітряних сил у ніч на 8 квітня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Раніше повідомлялось, що у ніч на 8 квітня російські загарбники вкотре атакували Україну дронами-камікадзе. В Одеському районі ворог влучив у логістично-транспортний об'єкт.

Нагадаємо, у ніч на 4 квітня російські загарбники вдарили дронами по житлових будинках у Харкові. Було відомо про чотирьох загиблих, троє з них — працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які приїхали ліквідовувати наслідки обстрілу.

У ніч на суботу, 6 квітня, російські загарбники знову вдарили безпілотниками по Харкову. "Приліт" "шахедів" прийшовся по житловій забудові у Шевченківському районі.

Терор Харкова ворог продовжив й у ніч на 7 квітня. Внаслідок ворожої атаки дронами у місті були руйнування та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2024 08:32