Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

Нічна атака "шахедами" по Харкову: в ОВА розповіли про поранених та руйнування

У ніч на неділю, 7 квітня, рашисти вкотре атакували Харків ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". Внаслідок ворожої атаки є руйнування та поранені люди.

Про це у Telegram-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. За словами посадовця, окупанти о 00:50 вдарили по Харкову безпілотниками та пошкодили приватний будинок.

"Постраждав 62-річний чоловік, який отримав осколкові поранення. 64-річній жінці та 87-річному чоловікові надали медичну допомогу на місці", — йдеться у повідомленні Синєгубова.

Він також заявив, що о 01:40 рашисти вдарили "шахедами" по Лозівському та Харківському районах. Без постраждалих.

Робота ППО у ніч на 7 квітня

У ніч на 7 квітня ворог завдав удару по Україні керованою авіаційною ракетою Х-31 з окупованої Луганщини, балістичною ракетою "Іскандер-М". У Повітряних силах повідомили, що РФ атакувала нашу територію "шахедами" з мису Чауда (Крим).

"До відбиття повітряного нападу було залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби. В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито 17 ворожих ударних безпілотників Shahed-131/136 у Харківській, Дніпропетровській та Полтавській областях", — відзвітували Повітряні сили.

Нагадаємо, у ніч на 4 квітня російські загарбники вдарили дронами по житлових будинках у Харкові. Було відомо про чотирьох загиблих, троє з них — працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які приїхали ліквідовувати наслідки обстрілу.

У ніч на суботу, 6 квітня, російські загарбники знову вдарили безпілотниками по Харкову. "Приліт" "шахедів" прийшовся по житловій забудові у Шевченківському районі.

Своєю чергою голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що Росія використовує безперервні комбіновані атаки, щоб знищити енергетичну систему України. Окупанти не лише змінили тактику обстрілів, а й збільшили інтенсивність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 09:15