Фото: Державна прикордонна служба

"Позичив" дитину, щоб виїхати з України: на кордоні спіймали чоловіка з фальшивими документами

На кордоні з Угорщиною 20-річний житель Закарпаття вдавав із себе багатодітного батька. Одну дитину зловмисник "позичив" у товариша.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Прикордонники Мукачівського загону виявили молодика, який вдавав із себе багатодітного батька. Під час перетину кордону 20-річний чоловік надав для перевірки три свідоцтва про народження дітей. Один з документів, згідно з яким закарпатець нібито став батьком ще у 15 років, належить дитині його товариша. Цікаво, друг є повним тезкою зловмисника.

Закарпатець надав неправдиві документи на виїзд за кордон

Відтак, українцю відмовили у перетині кордону, а повідомили про виявлення в його діях ознак злочину, передбаченого ст. 357 КК України "Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження" прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції у Закарпатській області.

Нагадаємо, правоохоронці затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України під час отримання ним хабаря в сумі дев'ять тисяч доларів США. За ці кошти посадовець незаконно оформляв документи про зняття військовозобов’язаного з обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.03.2023 11:38