Фото: ДП "НАЕК "Енергоатом"

Позначають обладнання, яке можна вкрасти: окупанти готуються тікати із ЗАЕС

Російські загарбники на Запорізькій АЕС прораховують ймовірні сценарії відходу. Також окупанти позначають обладнання, яке можна вкрасти зі станції.

Про це повідомив "Енергоатом".

Увагу росіян привернув Центр підготовки ремонтного та керівного персоналу "Енергоатому", який був створений на базі навчально-тренувального центру Запорізької АЕС. Відзначають, що це унікальний об'єкт, де атомники з багатьох країн світу на повномасштабних моделях обладнання й устаткування отримують рідкісні практичні навички, необхідні для їх експлуатації та ремонту на атомних електростанціях.

"Оглядаючи будівлю НТЦ, рашисти, які приїхали на ЗАЕС як "фахівці атомної галузіскладали списки обладнання, яке "треба демонтувати" з атомної станції у разі відступу", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, окупанти спільно з Росатомом продовжують перелаштовувати Запорізьку атомну електростанцію у військові базу. У бомбосховище станції завезли понад 600 мобілізованих та курсантів із РФ.

Додамо, днями Україна отримала так званий "указ" російського президента Володимира Путіна про те, що Запорізька АЕС — це нібито власність РФ. Вона зареєстрована в Москві під назвою "Запорізька станція".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 15:33