Фото: соцмережі

Працював у псевдополіції під час окупації Ізюма: до 12 років тюрми засудили колаборанта з Харківщини

Мешканця Ізюма Харківської області, який працював у псевдополіції під час окупації міста, засудили до 12 років ув'язнення. Також йому заборонено працювати у правоохоронних органах протягом 10 років.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Прокурори довели, що торік у середині червня під час окупації росіянами Ізюма місцевий мешканець почав співпрацювати із загарбниками. Його призначили "поліцейським патрульно-постової служби" в "Ізюмському районному управлінні поліції", що створили окупанти РФ. Зрадник займався охороною адміністративної будівлі псевдоправоохоронного органу у будні від 9:00 до 17:00 та у вихідні — від 9:00 до 14:00. Крім того, він вносив у спеціальний журнал дані про відвідувачів. 

Так званий "поліцейський" отримував від окупантів зарплату, а також гуманітарну і матеріальну допомогу, розмір якої був 10 тисяч російських рублів. Вже після деокупації міста поплічника окупантів викрили правоохоронці. У суді зрадник свою провину не визнав. Він стверджував, мовляв, обійняв посаду "правоохоронця" під тиском. З його слів, російські військові погрожували йому насильством і фізичною розправою.

"За публічного обвинувачення прокурорів Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 39-річного чоловіка в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 10 років", — йдеться у повідомленні.

колаборант з Харківщини

Фото: Харківська обласна прокуратура

Нагадаємо, 17 серпня працівники Служби безпеки України повідомили про підозру блогерці, яка провокувала сутички і релігійну ворожнечу під час масових акцій у Києво-Печерській лаврі. Фігурантка брала активну участь у провокаціях на Лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 13:21