Фото: Сергій Пашинський\Facebook

Правоохоронці прийшли з обшуками до екс-нардепа Пашинського: що відомо

У понеділок, 12 лютого, до народного депутата V-VIII скликань парламенту, очільника Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергія Пашинського прийшли з обшуками правоохоронці.

На своїй Facebook-сторінці Пашинський повідомив, що представники Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро провели обшуки у його помешканні.

Пашинський уточнив, що справа стосується передачі "палива Курченка" державі. Він розповів, що у 2014 році було передано майже 100 тисяч тонн нафтопродуктів державним нафтовим операторам. У 2015 році він, як народний депутат, звернувся до президента України з проханням покрити дефіцит палива Збройних Сил України "паливом Курченка", що розлютило спонсорів Януковича та їхніх російських кураторів.

Пашинський стверджує, що тоді росіяни через свою агентуру домоглися відкриття кримінального провадження.

"Саме на підставі цього 10-річного провадження у мене і проводяться обшуки", — заявив колишній депутат.

До того ж посадовець зауважив, що з березня 2022-го очолює Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України. За його словами, за цей час він жодного разу не покидав Україну.

Крім того, Пашинський спростував інформацію ЗМІ про те, що йому висунули підозру, назвавши її "фейком".

Що відомо про Сергія Пашинського

Сергій Пашинський — колишній народний депутат України V-VIII скликань парламенту. З листопада 2013 до лютого 2014 року був заступником керівника Штабу національного опору, який координував протестні акції на Майдані та по всій країні.

З 5 березня до 10 червня 2014 року Сергій Пашинський був тимчасовим виконувачем обов'язків глави Адміністрації президента України.

До того ж 10 квітня 2014 року разом із Турчиновим, Яценюком, Аваковим, Парубієм став одним із засновників партії "Народний Фронт". На виборах до ВРУ 2014 року обраний нардепом восьмого скликання від "Народного фронту", був заступником голови фракції та головою комітету ВРУ з питань національної безпеки та оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільшим приватним постачальником зброї з початку війни стала компанія, пов’язана з колишнім народним депутатом Сергієм Пашинським. Раніше його підозрювали у корупції. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2024 13:05