Фото: vkksu.gov.ua

Правоохоронці виявили у голови ВККС російський паспорт: що каже сам Ігнатов

Вища рада правосуддя 21 грудня отримала лист від Державного бюро розслідувань, яке, посилаючись на Службу безпеки України, Службу зовнішньої розвідки і власні слідчі дії, наголосило, що очільник Вищої кваліфікаційної комісії суддів Роман Ігнатов має паспорт громадянина Росії.

Про це повідомило видання "Закон і бізнес", посилаючись на власні джерела у Вищій раді правосуддя.

Також у ДБР наголосили, що, окрім того, що у посадовця є паспорт країни-агресорки, він ще й приймав присягу громадянина РФ.

"За наявною інформацією, правоохоронні органи готують подання про припинення Р.Ігнатовим повноважень судді та члена ВККС", — йдеться у повідомленні.

Реакція Романа Ігнатова

Сам очільник ВККС Роман Ігнатов спростовує інформацію про наявність в нього російського громадянства. Відповідну заяву він зробив на брифінгу.

Ігнатов запевнив, що раніше мав радянський паспорт, але "без російської чи української відмітки", тобто був особою без громадянства. Він сказав, що має всі документи для підтвердження цього. Посадовець наголошує, що отримав український паспорт в 1996 році.

"Я сам звернувся (за роз’ясненням, — ред.) до певних правоохоронних органів, які відповідають за державну безпеку. Отримав різні відповіді. Один орган відповів, що він не володіє інформацією, інший — що я маю російське громадянство, не навівши жодних доказів", — розповів він.

До того ж голова ВККС попередив про провокації, що готуються проти службовців комісії, та попросив правоохоронні про посилену охорону.

"У мене, як  у голови Комісії, є інформація від компетентних людей, що готуються провокації та тиск і на інших держслужбовців ВККС, що пов’язано з кваліфікаційними процедурами… Я розумію, що в мене зараз можуть виникнути проблеми. Я звертаюсь до поліції та інших органів із проханням, щоб мені надали посилену охорону… Я знаю, з чим це пов’язано. І я знаю, що може бути після цієї прес-конференції зі мною", — додав Ігнатов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народний депутат від партії "Платформа за життя та мир" (колишня заборонена "Опозиційна платформа — За життя") Віталій Борт після 2014 року декілька разів їздив в окупований Крим через територію Росії. І це попри діючу заборону в’їжджати та залишати півострів поза українськими контрольно-пропускними пунктами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.12.2023 16:37