Кір Стармер і Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Премʼєр Британії під час візиту Зеленського у Лондон зробив важливу заяву щодо допомоги Україні

Україна має непохитну підтримку Великої Британії. Лондон подвоїть свою допомогу Києву.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, пише The Guardian.

Політик наголосив, що неможливо пробачити та залишити безкарною агресію Москви. Також він додав, що візит президента Володимира Зеленського на Даунінг-стріт став "справжньою історичною подією".

Видання наголошує, що британський уряд оплесками привітав українського президента, адже Зеленський став першим за 27 років іноземним лідером, який особисто виступив на міністерській зустрічі. Востаннє це було в 1997 році. На думку прем'єр-міністра Великої Британії, той факт, що президент України став першим іноземним лідером XXI століття, який особисто виступив перед кабінетом міністрів, свідчить про "ту пошану, якою він користується в цій країні й в усьому світі".

"Це дуже, дуже важлива зустріч для нас, і ми дуже раді вашій присутності тут. Для мене велика честь та привілей вітати вас на Даунінг-стріт сьогодні вранці. Це справжня частина історії", — наголосив Стармер.

Політик додав, що його країна подвоїть підтримку Києва, і підтвердив, що прийняв сьогодні вранці запрошення відвідати Україну знову в майбутньому.

Нагадаємо, 18 липня Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Великої Британії, де у нього заплановано низку зустрічей. В аеропорту Зеленського зустрів колишній головнокомандувач Збройних сил, нинішній посол України в Британії генерал Валерій Залужний.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.07.2024 14:57