Президент Аргентини Хав'єр Малей. Джерело: DW

Президент Аргентини ініціює саміт щодо війни та зближення України з Латинською Америкою

Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував президенту України Володимиру Зеленському провести в Аргентині мирний саміт із Латинською Америкою з питання війни з Росією.

Про це повідомила DW із посиланням на радницю аргентинського президента із зовнішньої політики Діану Мондіно. Така зустріч може стати першою в Латинській Америці.

"Ми пропонуємо стати штаб-квартирою таких процесів, якщо це доречно", — йдеться в заяві.

Загалом новообраний президент Аргентини підтримує Україну, виступає за тісніші зв'язки зі США, критикує Китай і Бразилію та запевняє, що не матиме справ із "комуністами". Він анонсував перехід до нової "ери Мілея" у зовнішній політиці країни.

Хав’єр Мілей уже встиг поспілкуватися з Володимиром Зеленським, запросити президента США Джо Байдена на інавгурацію 10 грудня (той відмовився через насичений графік), провести переговори з британським політиком і владним діячем Девідом Кемероном.

Нагадаємо, що 22 листопада Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив про проведену розмову з новообраним президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм. Сторони, зокрема обговорили війну в Україні та Формулу миру. За словами Зеленського, лідери двох країн вирішують, як зробити активнішими відносини України й Аргентини, а також України та Латинської Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.11.2023 16:30