Фото: Гітанас Науседа. Джерело – Офіс президента України

Президент Литви закликав Європу активніше надавати Україні зброю

Європейський Союз повинен зіграти активнішу роль у наданні допомоги Україні. Адже цьому передували умови, коли Київ досі не отримав обіцяної військової підтримки від закордонних союзників.

Таку заяву зробив президент Литви Гітанас Науседа, пише Etaplius. Литовський лідер наголосив, що необхідно терміново нарощувати військовий потенціал Литви та Євросоюзу. Це стосується сфери закупівель та інших форм співпраці.

"Європа повинна взяти на себе більш значну роль, коли в інших союзників немає ні політичної волі, ні можливості надати необхідне військове обладнання. А в Європі відбуваються дуже значні військові зміни, які насамперед пов'язані зі зміцненням її оборонної промисловості", — сказав Науседа.

За словами лідера Литви, Європа не повинна втрачати часу на зміцнення спроможностей як у Литві, так і в усьому Євросоюзі.

"Я не сумніваюся, що спільні закупівлі та багатостороннє військове співробітництво — це те, що ми можемо зробити ще більше", — підкреслив Науседа.

Президент Литви також зауважив, що, хоча допомога Україні надається швидше, ніж раніше, на досягнення домовленостей йдуть місяці.

Нагадаємо, 10 січня Литва оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів євро. Туди, зокрема, увійшли боєприпаси, генератори та бронемашини M577.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 17:44