Жан Беленюк. Джерело: НОК України

Президент НОК України не привітав Беленюка з медаллю Олімпіади: борець відреагував

Для українського борця греко-римського стилю Жана Беленюка не стало несподіванкою той факт, що президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт, не привітав його з бронзовою медаллю Ігор, яку він здобув на Олімпіаді в Парижі.

Таку заяву зробив спортсмен у коментарі для Tribuna.com. Жан Беленюк зазначив, що не спілкується з президентом НОК через напружені стосунки.

"З приводу того, що він мене не привітав, в цьому немає нічого дивного. Ми не спілкуємося. Ось і все", — сказав Беленюк.

Борець також поділився очікуваннями щодо свого майбутнього після завершення професійної кар'єри.

"Зараз важко щось прогнозувати, зважаючи на те, що відбувається в нашій державі. Єдине, що мене зараз турбує — закінчення цієї війни нашою перемогою, мир на наших умовах та сильні гарантії безпеки для України. Тоді вже можна буде бачити. Планувати зараз, коли кожного дня може прилетіти у твій будинок якась ракета, достатньо складно", — додав Жан Беленюк.

До речі, для Беленюка бронзова сутичка в Парижі-2024 стала останньою в кар’єрі. Після перемоги над поляком Аркадіушом Кулиничем Жан станцював гопак, прийняв прощальний кидок від тренера та залишив взуття в центрі килима.

Нагадаємо, за бронзові нагороди Україна виплатить 220 тисяч доларів, які розподілять між собою Ольга Харлан, Ірина Геращенко, Михайло Кохан та Жан Беленюк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 13.08.2024 16:29