Фото: Саломе Зурабішвілі. Джерело – Anadolu

Президентка Грузії назвала Росію ворогом: рішуча заява Зурабішвілі

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що її країна впродовж століть має одного ворога — Російську Федерацію. Навколо цього народ держави обов'язково буде об'єднуватись. 

Слова очільниці Грузії цитує видання "Грузия Online".

"Можливо, в якісь періоди після незалежності (Грузії, — ред.) хтось міг подумати, що могло бути інше ставлення з боку Росії", — йдеться у заяві Зурабішвілі.

Вона припустила, що, можливо, у Росії хтось вважає, що можуть бути й інші стосунки із сусідом, але сьогодні, за її словами, цього немає. Також немає жодної ознаки звідти, яка вказувала б на те, що в Росії є свідомість або бажання встановити рівноправні відносини зі своїми сусідами.

"Можливо, дехто не усвідомлює, дехто — не хоче цього розуміти, а декого це влаштовує. Але це факт, який і сам (ворог, — ред.) не приховує. У всьому простежується цей факт", — наголосила Зурабішвілі.

Вона також погодилась з позицією свого батька — голови грузинської громади у Франції, публіциста, перекладача Левана Зурабішвілі, який вважає можливим об'єднати народ Грузії хоча б тому, що в країни один ворог — Російська Федерація.

"Обов'язково. Не "можливо", а те, що це обов'язково", — додала Зурабішвілі.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел заявив, що Російська Федерація напряму загрожує європейській безпеці та союзникам по Північноатлантичному альянсу. Якщо це буде дозволено, країна-агресор без вагань захопить регіони колишнього Східного блоку, у тому числі й Грузію.

Своєю чергою у Північноатлантичному альянсі сподіваються, що найближчими роками він розшириться, а кордон посунеться східніше. Заступник генсека НАТО Мірча Джоане переконаний, що найближчими роками Україна, Молдова, Грузія і Західні Балкани стануть частиною європейської спільноти, а згодом і членами євроатлантичного блоку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.01.2024 18:33