Фото: Salome Zourabichvili / Facebook

Президентка Грузії не визнала результатів парламентських виборів і закликала до протесту

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі визнала результати парламентських виборів у країні, на яких найбільше голосів зібрала керівна партія "Грузинська мрія". 

У своєму зверненні після оголошення результатів голосування, вона заявила парламентські вибори були "тотально сфальсифіковані".

"Я не визнаю ці вибори. Не можна визнавати ці вибори, тому що це все одно, що визнавати входження Росії сюди. Я приїхала у цю країну не для цього, наші предки не для цього жили, і ми цього терпіти не будемо", — наголосила Зурабішвілі.

Грузинська лідерка додала, що  під час голосування було зафіксовано багато порушень, а народ став жертвою російської спецоперації.

"Ми стали свідками і жертвами російської спецоперації, однієї з нових форм гібридної війни, вчиненої проти нашого народу та нашої країни", — зауважила Зурабішвілі. 

До того ж президентка Грузії закликала всіх громадян вийти на акцію, яка почнеться завтра, 28 жовтня, о 19:00 на проспекті Руставелі.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Грузії політичні аналітики назвали історичними, оскільки результат може привести або до євроінтеграційного шляху країни, або до зближення з Росією. Якщо такий результат, який є зараз, приймуть офіційно, то найімовірнішим є другий варіант. Грузинська опозиція не визнає підсумки виборів від ЦВК Грузії й обіцяє протести та мітинги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.10.2024 19:39