Вибори в Грузії. Джерело: грузинські ЗМІ

ЦВК Грузії підрахувала майже 100% голосів на парламентських виборах: скільки має керівна "Грузинська мрія"

Після підрахунку Центральною виборчою комісією Грузії голосів у 97% виборчих дільниць проросійська партія "Грузинська мрія" набрала 54,24%. В опозиції значно менше.

Про це свідчить підрахунок на сайті Центральної виборчої комісії. За її даними, після підрахунку голосів з 97% виборчих дільниць "Грузинська мрія" набрала 54,24% голосів.

Опозиційні "Коаліція за зміни" — 10,80%, "Єдність — Національний рух" — 10,07%, "Сильна Грузія" — 8,72%; "Гахарія — за Грузію" — 7,72%. Інші голоси поділили між собою дрібніші опозиційні партії.

Дані ЦВК Грузії

Скріншот зі сайту ЦВК Грузії

Парламентські вибори в Грузії політичні аналітики назвали історичними, оскільки результат може привести або до євроінтеграційного шляху країни, або до зближення з Росією. Якщо такий результат, який є зараз, приймуть офіційно, то найімовірнішим є другий варіант. Грузинська опозиція не визнає підсумки виборів від ЦВК Грузії й обіцяє протести та мітинги.

За попередньою інформацією, п'ятивідсотковий бар'єр долають і проходять до грузинського парламенту п'ять партій.

Нагадаємо, 26 жовтня на парламентських виборах у Грузії поліція розпочала кримінальну справу через масове вкидання бюлетенів на виборчій дільниці №69 в окрузі Марнеулі. Процес голосування на вказаній дільниці було припинено.

Крім того, у мережі з’явилися кадри інциденту в місті Зугдіді, де представник керівної партії "Грузинська мрія" Георгій Джикія напав на спостерігачів на одній із виборчих дільниць. У селі Дідвела Багдатського муніципалітету чоловік увірвався на виборчу дільницю та розбив декілька пристроїв для електронного голосування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 07:36