Момент вкидання декількох бюлетенів на виборах у Грузії. Скріншот із відео

Вибори по-грузинськи: зафіксовано бійки, погроми, масові вкидання бюлетенів (відео)

У суботу, 26 жовтня, в Грузії розпочалися парламентські вибори. Там фіксують масові фальсифікації та перші бійки. Спостерігачі також помітили випадки вкидання одразу декількох бюлетенів в урни.

Про це повідомила "Грузія онлайн". Журналісти з’ясували, що поліція розпочала кримінальну справу через масове вкидання бюлетенів на виборчій дільниці №69 в окрузі Марнеулі. Про це на брифінгу розповів голова Центральної виборчої комісії Грузії Георгій Каландарішвілі.

"За вказаним фактом МВС порушило кримінальну справу. Прошу міністерство провести розслідування якнайшвидше, щоби надати громадськості об'єктивну інформацію в межах їхньої компетенції. Усі подібні випадки, незалежно від того, правдиві вони чи ні, шкодять виборчому середовищу, повноцінності дня голосування, завдають шкоди репутації установи та викликають питання щодо результатів", — сказав він.

Представник ЦВК також звернувся за роз'ясненнями до Марнеульської районної виборчої комісії для з'ясування ситуації та зажадав проведення засідання.

"Це тривожна інформація, і виборча комісія, якщо вона підтвердиться, не дозволить таким ізольованим, контрольованим чи маніпулятивним інцидентам підірвати багатомісячні зусилля, які ми вклали у день виборів", — додав він.

ЗМІ повідомляють, що наразі процес голосування на вказаній дільниці припинено.

У Марнеулі стався напад на спостерігача організації "Мій голос". Крім того, у мережі з’явилися кадри інциденту в місті Зугдіді, де представник керівної партії "Грузинська мрія" Георгій Джикія напав на спостерігачів на одній із виборчих дільниць. У селі Дідвела Багдатського муніципалітету чоловік увірвався на виборчу дільницю та розбив декілька пристроїв для електронного голосування.

Нагадаємо, що політичні аналітики називають парламентські вибори в Грузії історичними, оскільки їх результат може привести або до євроінтеграційного шляху країни, або до зближення з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2024 14:40