Фото: СБУ

Причетні до анексії територій України: СБУ оголосила підозру російським суддям

Служба безпеки України оголосила підозру суддям Конституційного суду Росії, які підтримали анексію окупованих територій. Вони визнали законним їх так зване "приєднання" до РФ.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці зазначили, що 2 жовтня Конституційний суд РФ визнав законними договори про "приєднання" до Росії тимчасово окупованих територій України. Судді підписали постанови про прийняття до складу країни-агресора так званих "ЛНР" та "ДНР", а також окупованих частин Запорізької і Херсонської областей.

"Вище військово-політичне керівництво Росії використовувало даний висновок конституційного суду РФ як формальний етап в анексії захоплених районів України. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російським суддям про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (пособництво у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України)", — йдеться у повідомленні.

Зловмисникам загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 13 лютого Державне бюро розслідувань спільно з Національною поліцією повідомило про підозри десяти колишнім правоохоронцям, працівнику слідчого ізолятору та так званому "меру" тимчасово окупованого Маріуполя.

Раніше СБУ викрила українську міжрегіональну продовольчу корпорацію в Дніпропетровській області, яка фінансувала терористичну організацію "ДНР". Компанія перерахувала у "фонд" колаборанта Дениса Пушиліна понад 4 млн грн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.02.2023 12:58