Мітч Макконнелл і Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Прихильник України з Республіканської партії США йде у відставку з посади керівника фракції в Сенаті

Мітч Макконнелл заявив, що в листопаді завершить кар’єру на чолі Республіканської партії у верхній палаті Конгресу США. Він відомий своєю підтримкою України. У Білому домі вважають, що це не вплине на двопартійну підтримку України в обидвох палатах Конгресу.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на заяви Макконнелла та речниці Білого дому Карін Жан-П’єр.

"Один із найбільш недооцінених життєвих талантів — це знати, коли настав час перейти до наступної глави свого життя. Тож я стою перед вами сьогодні, аби сказати, що нинішній термін на чолі республіканців у Сенаті буде моїм останнім", — зазначив політик.

Макконнелл запевнив, що активно працюватиме на своїй посаді до виборів президента та членів Конгресу, які мають відбутися в листопаді. Водночас, за його словами, він планує допрацювати свій термін сенатора до січня 2027 року.

Своєю чергою, в адміністрації США переконані, що заява Макконнелла про майбутню відставку не вплине на двопартійну підтримку України в обидвох палатах Конгресу.

"Підтримка України насправді зберігається. У Палаті представників існує двопартійна підтримка законопроекту з допомогою для України", — запевнила Карін Жан-П’єр.

Нагадаємо, вчора міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю "Голосу Америки", що спочатку США мають ухвалити рішення щодо продовження фінансової допомоги Україні. Після цього відбудеться подальший прогрес стосовно підписання безпекової угоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 07:18