Фото: ілюстративне / скріншот з відео Херсонської МВА

Приліт по Бєлгородщині: губернатор заявив про жертву та масові руйнування

У п'ятницю, 15 березня, під обстріл потрапило російське місто Грайворон Бєлгородської області. Внаслідок атаки є загиблий та руйнування.

Про це повідомив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

Посадовець наголосив, що загиблий був учасником територіальної самооборони, який вранці заступив на чергування у зв'язку зі складною оперативною обстановкою.

"У момент обстрілу чоловік перебував на вулиці та отримав тяжкі поранення, несумісні з життям", — написав Гладков.

Губернатор також заявив, що є приліт у дорожнє полотно у центрі міста — посічені сусідні будівлі торгових площ. 

"Різні пошкодження отримали сім приватних житлових домоволодінь, два гаражі та два легкові автомобілі. На місцях працюють усі оперативні служби, обхід подвір'я триває", — додав Гладков.

Що відбувається на кордоні з Росією

Добровольці легіону "Свобода Росії", РДК, "Сибірський батальйон" 12 березня здійснили прорив російського кордону й заявили, що зайшли у Курську та Бєлгородську області.

Пізніше вони повідомили, що контролюють село Тьоткіне Курської області, хоча кілька разів уточнювали інформацію, наголошуючи, що бої тривають.

Вже зранку 14 березня жителі Бєлгорода поскаржилися на прильоти. Тим часом російські ЗМІ заявили про нібито прорив диверсійно-розвідувальних груп у Бєлгородській області.

Вдень у четвер російські пропагандисти писали, що в районі населених пунктів Сподарюшино та Козинки (Бєлгородська область РФ) триває бій, застосовується бронетехніка та реактивні системи залпового вогню.

Також ввечері у четвер, 14 березня, російські Telegram-канали повідомили про тяжкі бої в селі Козинка Бєлгородської області Російської Федерації. Заявляють, що там нібито висадився вертолітний десант. Губернатор області В'ячеслав Гладков повідомив, що виїхав на місце події, щоб "побачити все на власні очі".

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував повідомлення формувань легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і "Сибірського батальйону" про бойові дії у Бєлгородській і Курській областях РФ. Зокрема, він наголосив, що бійці мають право проводити операції на території РФ, оскільки є її громадянами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 12:38