Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Припинила виробництво електроенергії: рашисти обстріляли одну з українських ТЕС

Російські загарбники 19 травня черговий раз здійснили обстріл деяких регіонів України. Унаслідок цього одна з теплових електростанцій ДТЕК припинила виробництво електроенергії.

Про це повідомили в прес-службі компанії ДТЕК.

Як пояснили в енергохолдингу, унаслідок обстрілів були пошкоджені магістральні лінії, які забезпечували видачу потужності однієї з ТЕС "ДТЕК Енерго". Через це станція припинила виробництво електроенергії. 

"Енергетики активно працюють над відновленням видачі потужності в енергосистему. Свої дії вони синхронізують з "Укренерго", — йдеться в повідомленні. 

У компанії додали, що в травні генеруючі підприємства "ДТЕК Енерго" були атаковані тричі, а з вересня минулого року — 33 рази.

Нагадаємо, 1 травня Україна призупинила експорт електроенергії до Польщі. Енергосистема сусідньої країни на цей момент не потребує додаткової електроенергії.

Раніше заступник міністра енергетики Фарід Сафаров заявив, що для підготовки до наступного опалювального сезону Україні необхідно 3,4 млрд доларів. Зокрема, кошти знадобляться для закупівлі необхідних ресурсів та відновлення генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 16:19