Джо Байден. Джерело: Facebook

"Прислужник Путіна": Байден відреагував на заяву Трампа про заохочення Росії напасти на НАТО

Президент Сполучених штатів Америки Джо Байден назвав Дональда Трампа "корисним прислужником" російського диктатора Володимира Путіна через його гучну заяву щодо заохочення Російської Федерації напасти на країни-члени НАТО.

Про це написав американській президент у соцмережі X (Twitter) у понеділок, 12 лютого.

"Хочете знати, чому Україна важлива? Тому що, як бачите, Путін і його корисні прислужники розраховують на більші призи", написав Байден.

 байден відреагував на заяву трампа

Скріншот із соцмережі "Х"

Додамо, що у суботу, 10 лютого, під час виступу у Південній Кароліні екс-президент США Дональд Трамп заявив, що "заохочував" би Росію напасти на країни-члени НАТО, які, на його думку, роблять недостатні внески на оборону.

"Один з президентів великої країни встав і сказав: "Сер, якщо ми не заплатимо, і на нас нападе Росія, ви нас захистите?" Я сказав: "Ви не заплатили, ви порушники. Ні, я б не захищав вас. Насправді я б заохочував їх робити все, що вони, чорт забирай, хочуть. Ви повинні платити. Ти маєш сплатити свої рахунки", — сказав Дональд Трамп.

У Білому домі заяву екс-президента США Трампа назвали "жахливою та ненормальною".

"Заохочення вторгнень з боку кривавих режимів у країни наших найближчих союзників є жахливим і ненормальним — і ставить під загрозу американську національну безпеку, глобальну стабільність і нашу економіку всередині країни", — сказав речник Білого дому Ендрю Бейтс.

Нагадаємо, колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що США повинні припинити надання допомоги іншим країнам, якщо вона не структурована як позика. Екс-президент вважає, що США не повинні надавати фінансову допомогу жодній країні, якщо це тільки не робиться у вигляді позики. Трамп переконаний, що кошти можна позичати виключно на вигідних умовах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2024 14:11