Фото: архів Білого дому

Трамп закликав Конгрес не надавати грошову допомогу іншим країнам

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що США повинні припинити надання допомоги іншим країнам, якщо вона не структурована як позика.

Про це повідомляє The Hill.

Екс-президент вважає, що США не повинні надавати фінансову допомогу жодній країні, якщо це тільки не робиться у вигляді позики. Трамп переконаний, що кошти можна позичати виключно на вигідних умовах.

"Вони хочуть дати майже 100 мільярдів доларів кільком країнам, 100 мільярдів доларів! Чому ми це робимо? Якщо ви це робите, то дайте їм не 100 мільярдів доларів, а дайте їх як позику! Ми ніколи більше не повинні давати гроші без надії на повернення або без зобов’язань. Сполучені Штати більше не мають бути дурними!" — сказав Трамп на мітингу в Південній Кароліні.

Також під час свого виступу Трамп вкотре наголосив, що готовий самостійно "врегулювати" війну в Україні.

Нагадаємо, 7 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки не проголосував за законопроект щодо посилення міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України та Ізраїлю.

Своєю чергою президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден різко відреагував на провал голосування Сенату за законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю і фінансування для захисту кордонів.

10 лютого Сенат конгресу США підтримав на голосуванні ініціативу розпочати дебати щодо законопроекту, що передбачає виділення близько 95 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.02.2024 10:06