Фото: Віктор Павлущик. Джерело – Transparency International Ukraine

Призначення нового голови НАЗК: з'явилась реакція "Великої сімки"

У вівторок, 27 лютого, посли держав-членів "Великої сімки" привітали призначення нового голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Ним став Віктор Павлущик.

Відповідну заяву дипломати опублікували у соцмережі X.

В оприлюдненій заяві дипломати відзначили "швидке призначення Віктора Павлущика новим головою НАЗК".

"Ми високо оцінюємо прозору роботу Конкурсної комісії, сформованої з українського уряду і міжнародних експертів. Сильні та незалежні антикорупційні інституції мають визначальне значення для майбутнього", — йдеться у повідомлені дипломатів "Групи семи".

Реакція дипломатів "Групи семи" на призначення очільника НАЗК Віктора Павлущика

Скріншот зі сторінки соцмережі X "Групи семи"

Що відомо про Віктора Павлущика

Закінчив Національну академію СБУ та Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Міжнародний бізнес», кваліфікація економіст-міжнародник.

Згодом, 2008-2015 років, проходив військову службу в органах СБУ на оперативних посадах та посадах керівного складу.

З листопада 2015 працював детективом, старшим детективом, заступником керівника відділу детективів, а з листопада 2017 року — керівником відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.

Нагадаємо, 27 лютого Кабінет міністрів України призначив головою Національного агентства з питань запобігання корупції Віктора Павлущика. Раніше конкурсна комісія з відбору на цю посаду оголосила його переможцем конкурсу. За його кандидатуру проголосували всі шість членів комісії.

Політика, 27.02.2024 23:33